Начало Общество Янко Елкин: Очаквам страшно много гости от цяла България

Янко Елкин: Очаквам страшно много гости от цяла България

СПОДЕЛИ
С президентът на МК "Железни братя"
разговаря Мадлена Георгиева
 
Предстои да се проведе Третият национален мотосъбор в Панагюрище. Разкажи в аванс за предстоящите мероприятия, които са предвидени…
 
Третият Национален мото събор -Панагюрище 2013, организиран от нас – мотоклуб "Железни братя", ще започне на  2 август от 18ч., до местността Оборище. Откриването ще бъде с водосвет. Следва награждаване на първия пристигнал на мотосъбора, ще има и други подобни награди за "добре дошли". След това сме предвидили някои игри за забава на гостите и, разбира се, който желае може да се включи в тях. За края на вечерта сме предвидили рокконцерт на невероятната пазарджишка  група Voice & Fingers. В момента сме в преговори с още една група – панагюрска е и се казва Face off. Очаквам отговор от тях днес или най-късно утре. На следващият ден – 3 август, в 13ч. предвиждаме а слезем от местността и да направим почетна обиколка на града. Ще поднесем венец пред паметника на Райна Княгиня и ще завършим обиколката  на околовръстният път- пресечката на улицата "Захари Стоянов". Там малко преди пресечката на ул."Стоян Трендафилов" в посока бензиностанция "Лукойл" ще бъде старта на Трети кръг от Drag race – шампионатът за купата на "Боляри" . Това е надпревара с мотори на 400м., машините ще са разделени в класове според кубиците. Предполага се че до 16 ч. би трябвало да приключим. След това се качваме отново до местността Оборище и от 17ч. имаме награждаване на победителите в състезанието. Следва от 18ч. Stunt show специално за гостите(това представлява майсторско каране на задна и предна гума и още много други майсторски изпълнения на мотор), които ще се проведат на асфалтовата площадка под хижа Оборище, както беше и в предишните ни години. Следват игри. Между игрите имаме едни специални шоута, които обаче ще ги запазя в тайна, но мога да гарантирам, че малко хора са виждали такова нещо на живо. Следва още един як концерт –  на група Ъ-голям. В 23:30ч. ще е тегленето на томболата, за която всеки пристигнал на мотосъбора получава номерче . В томболата сме включили много награди, а  голямата е 3D HD 42" телевизор. Програмата продължава с рокконцерт, докато не издъхне групата. :)
 
– Какво ново ще има на тазгодишния мотосъбор?
 
Тази година сме подготвили много нови изненади, които също за момента ги оставям в тайна, за да бъде интересно за гостите. Единственото ново, което не мога да запазя в тайна, е състезанието с мотори, което ще се проведе на околовръстния път.
 
– Колко души очакваш да се съберат?
 

Тази година, ако се запази така топло времето, очаквам страшно много гости от цяла България и даже имам леки притеснения дали теренът горе ще може да ги поеме. Надявам се, разбира се, и на силно панагюрско присъствие, защото това мероприятие го правим именно заради хората отк града. За тези,които харесват моторите дори и да не са мотористи, да могат да се качат на местността с коли или кой както може и да разгледат малко хубави мотори, да погледат малко шоу с тях и най-вече да се позабавляваме и да си изкараме страхотно заедно.

– Как стои въпросът с финансирането? Ще има ли такса за вход?

С риск да не успеем да си покрием разходите за мероприятието, тази година на мотосъбора, за разлика от миналата, входът ще е наполовина – 5лв. Не знам дали тук е мястото и моментът, но искам да благодаря на спонсорите и на всички помогнали по един или друг начин за организацията на мотосъбора. Тази подкрепа изобщо не е малка и е свързана с много хора и институции. За което пак  благодаря от името на мотоклуба ни, защото всички те откликнаха положително и никъде до момента не са ни затворили врата.