Начало Общество Звездопад от таланти озари Панагюрище (ВИДЕО)

Звездопад от таланти озари Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Даровитите деца на община Панагюрище бяха наградени в „Звезден клас’2016“

IMG_4871

За пета поредна година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, на официална церемония „Звезден клас‘ 2016“, 280 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения през 2016 година.

В изпълнение на ежегодна Програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са в размер на 26 100 лева и са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

Признание получиха спортисти, мажоретки, певци и музиканти, деца, печелили отличия от международни и национални състезания и олимпиади. Водеща на церемонията бе истинска и доказана звезда – актрисата Василка Сугарева.

IMG_4713 IMG_4671

С прекрасното изпълнение на Виктория Манева беше открита и официалната част.

За постиженията си всяко дете беше удостоено с медал, а ръководителите на даровитите младежи получиха специални плакети. Децата от всяка от областите: образование, наука, култура, изкуство и спорт, имаха свой кръстник.

Талантите в областта на науката бяха “орисани” лично от изпълнителния директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД д-р Борислав Ацев. 

Заместник областният управител Стефан Мирев връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.

Светлана Парашкевова-Узунова – пиар и комуникации в „Оптикс“ АД връчи медали и плакети на отличените талантливи деца и младежи в областта на танците.

Спортистите бяха наградени от Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД.

Амбицията на Ръководството на общината е всяка година да надгражда с нови идеи проекта „Звезден клас“ и да привлича нови партньори при реализирането му.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК