Начало Общество Мирев и Караминова се срещнаха с френския посланик

Мирев и Караминова се срещнаха с френския посланик

СПОДЕЛИ

120216aВ областна администрация Пазарджик, негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан бе посрещнат от заместник областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев. Посланикът бе придружаван от г-н Лоран Атал – аташе по образователните въпроси към Френския културен институт в България, съобщават от областната администрация.
Зам. областният управител Гинче Караминова запозна гостите със спецификата на региона ни – административно устройство, исторически и културни забележителности, възможностите за развитие на туризма и икономиката. В продължение на 25 години една от общините в областта – Брацигово е побратимена и си сътрудничи успешно с партньори от френския град Неве, които подпомагат даровити ученици от общината и дейността на социалните услуги за деца в Брацигово, каза по време на срещата Караминова и отправи покана към посланик Кабан да посети и други общини от областта, които биха представлявали интерес за френски туристи и инвеститори. Господин Кабан сподели, че харесва и познава Родопите, посещавал е със семейството си Велинград, а преди години и Панагюрище.
Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан поднесе на г-жа Караминова сборник на експонатите от българската изложба в Лувара, а тя му подари картина със символа на Пазарджик – Часовниковата кула. Те изразиха задоволство от проведената среща и желание за бъдещо сътрудничество. По време на визитата в Пазарджик, в програмата на посланик Кабан е предвидена среща с кмета на община Пазарджик и посещение в езиковата гимназия „Бертолт Брехт”, информират от администрацията.