Начало Местна власт Справка показва какви са разходите за медийни услуги на Общинския съвет от...

Справка показва какви са разходите за медийни услуги на Общинския съвет от началото на годината до сега

33
5
СПОДЕЛИ

Във връзка със сериозния обществен интерес към средствата, които са изразходвани от Общинския съвет за медийни услуги в периода 1 януари 2014 година – 24 октомври 2014 година, бе изискана справка от кмета на общината Никола Белишки.

От справката е видно, че в този период са представени фактури от четири дружества – „Павлимар“ ЕООД/вестник „Още плам“ и сайт „Още пан“/,  „Оборище“ ЕООД /вестник „Оборище“ и телевизионно студио/, „Парадокс“ ЕООД / вестник „Време 2001″/ и „ПИА – НЮЗ“ ЕООД /сайт pia-news.com /. Общата сума, за която са постъпили фактури, е 12 143.90 лева.

От тях „Оборище“ ЕООД, което е общинско търговско дружество,  е представило фактури за 9078. 80 лева, в това число за пряко излъчване на заседания на Общински съвет – Панагюрище – 4359 лева.

„Павлимар“ ЕООД е представило фактури за 1265.50 лв.

„Парадокс“ ЕООД е получило от общинския съвет 1629.60 лева.

 ПИА – НЮЗ ЕООД е предоставило фактури за 170 лева.


Ето и самата справка:

spravka

 

5 КОМЕНТАРА

  1. Няма конфликт на интереси, защото решението къде да се публикуват платени материали на общинския съвет се взима от председателя еднолично и не се подлага на гласуване от съветниците. Колкото до Ралчева явно започва да си постила за изборите догодина от сега и се реди на опашка за пилешко.




    0



    0
  2. Е, и? Какъв е този обществен интерес? Според мене, интересът е да се окаля Веселина Зумпалова, както и медийната конкуренция и да им се внуши някакво неясно чувство за вина. Отново инсинуации. Хайде поспрете се, де. Не осъзнавате ли, че калта която хвърляте, се връща като бумеранг към вас? Общинският съвет си има бюджет и част от него е ползван за медийни услуги. Кое е нередното? Друг е въпросът, че при ПИА-НЮЗ има конфликт на интереси – Томи е общински съветник, а Мадлен – собственик на информационната агенция. Поради тази причина преведените средства за по-малко, а пък на общинското търговско дружество са най-много. Няма как да бъде другояче – това си е в реда на нещата.
    А пък Зумпалова е толкова над вас, че е просто недосегаема…




    0



    0