Начало Култура Априлци печелят Голямата награда в ученически конкурс „Младите хора –...

Априлци печелят Голямата награда в ученически конкурс „Младите хора – активни европейски граждани”

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

За втора поредна година ученици от ОУ „Двайсти април” печелят голямата награда – четиридневeн ученически лагер в Копривщица от ученически конкурс, обявен от Център за развитие на човешките ресурси, по програма „Учене през целия живот”.

През месец май четирима четвъртокласници – Добромир Капчаров, Виктор Борделов, Десислава Чоролеева и Мария Узунова, ръководени от класния си ръководител Таня Радева изпратиха описание на своите дейности през изтичащата учебна година, посветени на темата „Младите хора – активни европейски граждани”. В своите разработки децата доказаха, че могат да си сътрудничат – да представят идеи и да изслушват идеите на другите; умеят да водят преговори; умеят да бъдат съпричастни; поставят си цели и ги преследват; защитават мнение; самонаблюдават се и се самоанализират и не на последно място – непрекъснато се образоват и доказват знанията си в различни форуми.

Ръководителят на проекта Таня Радева споделя своите очаквания, свързани с целенасочената работа с учениците, а именно:

  • Децата от ранна училищна възраст да знаят, че имат права и задължения като граждани и да се стремят да се възползват от това;
  • Да изградят умения да защитават свои позиции;
  • Да имат самочувствие, увереност и желание за участие във всички инициативи, за които преценят, че са подходящи за съответната им възраст;.

Припомняме, че миналата учебна година Таня Радева и нейните ученици  спечелиха Голямата награда в същия конкурс, но с различна състезателна тема – „Поколенията ръка за ръка”. През тази година темата е повлияна от обявената от ЮНЕСКО „Европейска година на гражданите 2013”.