Начало Скандал Георги Иванов: На Васил Велев не трябваше ли да му подарят златна...

Георги Иванов: На Васил Велев не трябваше ли да му подарят златна бутилка ?

СПОДЕЛИ

В интервю за сайта БЛИЦ освободеният наскоро полузащитник на „Оборище“ Васил Велев отправи серия от обвинения срещу ръководството на клуба и към доскорошните си съотборници Георги Иванов и Ели Маркес. Интервюто можете да прочетете тук. Засегнати от думите на Велев, двамата пожелаха да споделят своите гледни точки, които предаваме буквално.

givanovГеорги Иванов: По повод интервюто на звездата (бившата) на „Оборище“ Васил Велев искам да му отговоря, а и хората да научат истината, защото не са чули другата страна. По този начин ще преценят кой казва истината. Атмосферата в отбора я отровиха такива като него, които на всеослушание коментираха кой да играе и кой не, кой става и кой не и по този начин настройваха футболистите едни срещу други.  Той твърди, че отборът се борел от няколко години за промоция. Това не е вярно. Аз съм от две години и половина в Панагюрище, дойдох на полусезона, тогава нямаше цел пред отбора. В следващите години шефовете искаха да сме в тройката, като на полусезона решиха да се борим за промоция, но не успяхме, не ни стигна 1 точка. На следващата година поставиха за цел първото място и ние я постигнахме. Колкото до това, че той и още няколко човека са вкарали отбора в Б група, искам да кажа, че за пръв път чувам от 22 футболисти отбор 5-6 от тях да вкарат отбора в Б група, а другите да гледат. Колкото до „живуркането4 – аз играя футбол от доста време, в различни отбори. Ако това е живуркане…. На Ели Маркес не му знаел името. Не е зле да му givanovго научи, защото надали Васил Велев е толкова познат, като имам предвид мачовете и отборите на Ели Маркес. Ние двамата сме били „ушета“ на ръководството и трябвало да ни подарят златни обици. А на него не трябваше ли да му подарят златна бутилка, за да му напомня за алкохолния му живот тук? Аз откакто играя в Панагюрище никога не съм оставал да пренощувам тук, идвал съм на тренировки или мач и съм се прибирал в Пловдив. Няма как да знам какво става в Панагюрище. Научавал съм го в съблекалнята след пиянствата на такива като него. Колкото до ръководството, азvelev съм се чувал с тях само по лични въпроси и въпроси, касаещи отбора като негов капитан. Мъжкар бил, че казвал истината. Ако беше такъв, щеше да ми каже тези неща в лицето, докато бяхме заедно. Истината защо не се разбра с шефовете, според мен е, че нямаше празен ден, в който да не пиеше. Изпи алкохола в Панагюрище. Даже на мача със Сливница дойде от бара, миришеше на алкохол. Може би това е имал предвид под професионализъм. И не аз и Ели Маркес сме казвали на шефовете за това, а всичко се знаеше – Панагюрище е малък град, в който всички познават шефовете и вероятно са им се обаждали да им кажат. Това Велев така и не го разбра. И когато сбъркаш, е по-добре да замълчиш, а не да нападаш, без да знаеш истината.

markesЕли Маркес: Заставам зад думите на Георги Иванов. За 8 години в България за пръв път ми се случват такива неща – един човек да ме напада в медиите. Почувствах се много зле, като прочетох това, което е казал за нас. Аз този човек го уважавах, но това, което Васил Велев направи е много грозно и решихме, че не трябва да си мълчим, защото ако замълчим, все едно сме съгласни.

2 КОМЕНТАРА

  1. Първите 2 сезона на Оборище във В група изобщо не сме имали за цел влизане в Б група. Третия сезон задачата беше място в тройката и по възможност спечелване на промоция, но не на всяка цена. Чак последния сезон беше поставена цел влизане в Б група на всяка цена. Беше вдигнат и бюджета. Сега Валери Дамянов навсякъде тръби, че много треньори опитали, но само той бил успял да вкара отбора във „Б“ група. Как друг да спечели промоция като само на него и на Костадин Ангелов е поставяна такава цел. А не е за пренбрегване факта, че Дамянов бе улеснен от по-големия бюджет. Тази лъжа беше повторена после и от някои играчи като Велев и Д.Младенов.
    Що се отнася до интервюто на Васил Велев мисля, че с него се е изложил тотално. Звучи доста просташко, не случайно се е обърнал към жълт сайт, а не към нормална медия. Кагато разбрах, че Васил Велев ще играе в Оборище аз за пръв път чувах името му, а уж се интересувам доста от български футбол. Като верен фен се заинтригувах и разрових в Гугъл да видя повече информация за него. Информацията беше оскъдна, видях само че е играл в Локо Сф, Сливен и Хасково. Запомних, че със Сливен се е разделил след скандал и съдебни дела, а Лечков е казал за него нещо от рода: „Кой е този Васил Велев и какво направи за Сливен?! Съблече се няколко пъти да загрява!“ По принцип като му гледах играта забелязах, че в дефанзивен план стои добре, но в градивен план е много слаб, има голям брак в подаванията му и няма никакъв голов нюх. Върха на неговата яловост беше последния мач със Спортист, когато съотборници нарочно му поднасяха топката на тепсия само и само да се разпише, но той пак не можа.
    Всъщност не мислех изобщо да я коментирам тази „звезда“, но като видях какви глупости е наговорил не се сдържах. А иначе точно Гонзо и Ели Маркес вкараха головете в най-важния мач – този с „Миньор“. Уж са защитници, а тогава те свършиха и работата на нападателите. Когато „Миньор“ изравни се бях отчаял, защото и без това головите положения бяха малко и не виждах как ще вкараме. Тогава Ели Маркес измисли този фамозен удар отдалече с който ни донесе победата и ни улесни изключително много за промоцията. Браво Ели, браво Маркес!




    0



    0