Начало Местна власт Искат пари от държавата за опожареното училище във Ветрен дол

Искат пари от държавата за опожареното училище във Ветрен дол

СПОДЕЛИ
Oбщината в Септември е сформирала комисия, която да оцени щетите, нанесени от нощния пожар в основното училище в село Ветрен дол. Огнената стихия лумна в неделя вечерта и изпепели над 250 кв.м. покривна конструкция, както и физкултурния салон с оборудването вътре.
 
В най-кратък срок от общината ще изготвят проект за възстановяване на изгорялата част от училището, а народният представител Даниела Малешкова, кметът на селото Димитър Христосков и общинският градоначалник Марин Рачев ще проведат среща с просветния министър Красимир Вълчев, за да поискат да се осигури целево финансиране от държавата на опожареното селско училище.
 
Все още не е ясна причината, довела до опустошителните пламъци в школото, като се спрягат две версии-за евентуална повреда в електрическата инсталация или за умишлен палеж. Според запознати втората версия не е за подценяване, тъй като и в други села от община Септември е имало преди време посегателства над общински имоти. В село Семчиново бе опожарен микробус на Домашния социален патронаж, в Карабунар пък изкъртиха вратите на местния стадион, в село Лозен имаше погром на Младежкия клуб, от неизвестни вандали пострадаха и гумите на колите на няколко жители.
Източник: Марица