Начало Общество Куп награди и грамоти за априлци от националния конкурс „За хляба наш…”

Куп награди и грамоти за априлци от националния конкурс „За хляба наш…”

109
0
СПОДЕЛИ

aprilci

За трета поредна година ученици от ОУ „Двайсти април” взеха участие в националния конкурс „За хляба наш…”. Конкурсът е организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образование – Благоевград. Детски комплекс – Благоевград и община Благоевград.

И през тази учебна година априлци получиха награди от конкурса. Третокласничките Стела Скачкова и Габриела Попова, подготвени от своя класен ръководител Таня Радева, получиха съответно втора награда за разказа „Хлябът наш насъщен” и поощрителна награда за композицията приложно изкуство – „От зърното до хляба”.

Петокласничката Теодора Цветкова, подготвена от класния си ръководител Диана Гетова получи поощрителна награда в раздел „Приложно изкуство” – за макет на обреден хляб „Пита за Бъдни вечер”.

Третокласниците Кристияна Предьова и Ефтим Футеков, подготвени от класния ръководител Дарина Стефанова получиха грамоти за отлично представяне – също в раздел „Приложно изкуство” – за макет на вятърна мелница и макет на „Сватбарска пита”.

Специален плакет и грамота получи училището като цяло – за активно участие в конкурса и за отличните познания за хляба и традициите, свързани с него, които показват възпитаниците.