Начало Любопитно Миролюба Бенатова към панагюрските ученици: Следвайте сърцето си в избора на професия...

Миролюба Бенатова към панагюрските ученици: Следвайте сърцето си в избора на професия (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ
restorant

Една от примите на българската журналистика, Миролюба Бенатова, гостува днес в СУ „Нешо Бончев“, благодарение на инициативата „Журналисти в училище“.

Учениците от десети и единадесети клас, заедно със своите учители, с огромен интерес слушаха известната журналистка, която им разказа в детайли за най-силните си репортажи. Сподели за особеностите при интервюта с рецидивисти и престъпници от българския ъндърграунд, за които се изисква немалка доза смелост и познаване психологията на този тип характери.

Младежите живо се интересуваха за началото на кариерата ѝ, приятелството и конкуренцията на работното място, както и дали работата пречи на личния ѝ живот.

Журналистката отговаряше директно и непрекъснато предизвикваше аудиторията да задава въпроси, предразположи успешно учениците и се получи непринудена дискусия.

Освен че въведе бончевци в тайните на журналистическата професия, Бенатова ги посъветва да следват сърцето си в избора на професия, да имат възможността да се занимават с това, което обичат и да мечтаят.

Убедихме се, че стажантите на Миролюба Бенатова имат късмет да бъдат въвеждани в журналистическата професия от някой, който толкова много обича общуването с млади хора и е отворен за идеите им.

Гостенката получи красив букет от възпитаниците на школото, а срещата беше запечтатена с общо селфи за спомен.

Част от отговорите на Бенатова вижте във видеата: