Начало Общество Панагюрец алармира: Пътищата Златица – Панагюрище и Панагюрище – Вакарел – София...

Панагюрец алармира: Пътищата Златица – Панагюрище и Панагюрище – Вакарел – София са в изключително лошо състояние

СПОДЕЛИ
Пореден сигнал за пътища в изключително лошо състояние е подал до институциите  панагюрецът Васил Рабухчиев. Става дума за пътните отсечки Златица – Панагюрище и Панагюрище- Вакарел- София. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:
„За втори път подавам сигнал до оправомощените институции в Република България, относно изключително лошото състояние на пътя гр. Златица – гр. Панагюрище – гр. София. Този път сигнала си отправям и до Министерство на вътрешните работи, както и Министерство на транспорта. На 27.05.2019 г. по електронната поща отправих сигнал, но до този момент не съм получил отговор от отговорните институции. 
Информирам Ви, че пътят се нуждае от спешен и неотложен ремонт, тъй като по него ежедневно преминават много превозни средства, а състоянието му е сериозна предпоставка за настъпване на ПТП, което може да доведе освен до материални жертви, така и неимуществени.
Моля за Вашата реакция по компетентност с цел решаване на ситуацията в кратки срокове.“
Преди година писахме за сигнал, подаден от нашата съгражданка Светла Патърчанова относно опасен участък на пътя Белица-Вакарел и се опитахме да разберем защо институциите не вземат отношение. Дори и да пуснем сигнал до АПИ, се съмнявам да се предприемат мерки, ние многократно сме сигнализирали за други критични участъци на територията на общината, които също са част от Републиканската пътна мрежа, но няма никаква реакция – коментира заместник-кметът на Ихтиман, в чиято територия попада критичният участък.
Дали институциите ще реагират на поредния сигнал за път в опасно лошо състояние, остава да разберем.

Oт АПИ си „измиха ръцете“ за опасния участък преди Белица с маркировка и пътен знак