Начало Общество „Панагюрско съкровище“ за Янков

„Панагюрско съкровище“ за Янков

СПОДЕЛИ

2111017337

Посрещане по шампионски изненада сноубордиста Радослав Янков и неговия треньор Георги Атанасов-Джоко на летище София, съобщава Труд.

Роденият в Чепеларе спортист спечели щщ Малкия кристален глобус в паралелния гигантски слалом на състезанието в Кайзери (Турция) през уикенда. На българска земя го очакваха десетки негови фенове, служебният министър на спорта проф. Даниела Дашева и дори гайдар.

Бащата на сноубордиста Митко пък носеше огромен транспарант с лика на Радо. Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на Първа инвестиционна банка – генералния спонсор на БФСки, връчи на шампионския тандем колекционна монета от новата серия „Панагюрско съкровище“. Тя е разработена съвместно с Регионалния археологически музеи в Пловдив и Новозеландският монетен двор. Спортният министър пък дари на Янков букет с цветовете на българския флаг.

Малкият глобус означава много за мен – призна българският шампион. – Миналата година бях на косъм да го спечеля в Истанбул, а тази пък успях по едно интересно стечение на обстоятелствата. Много съм радостен. Нямах малък глобус. Имам шансове да спечеля и Големия кристален глобус. В момента съм втори. Какво трябва да се случи? Трябва да карам на макс, както мога да карам, и се надявам да го направя в последния старт.