Начало Култура С благотворителен концерт СУ „Нешо Бончев“ задвижи „Спиралата на живота“ (ВИДЕО)

С благотворителен концерт СУ „Нешо Бончев“ задвижи „Спиралата на живота“ (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

В Деня за опазване на околнота среда, 5 юни, СУ „Нешо Бончев“ представи своя благотворителен концерт, който носеше името на проекта за природен център „Спирала на живота“.

Проектът на СУ „Нешо Бончев“ за изграждане на природен център по програмата на ФАБ „Училища на бъдещето“ е за изграждане на благоприятна образователна среда за обучение по природни науки. Той включва обновяването на 4 кабинета, 3 хранилища и помещенията в близост до тях. Предвидено е и закупуването на модерна техника и лабораторни уреди.

За Центъра ФАБ е дарила 150 хил. лв., а останалата част от средства за Проекта – 55 хиляди се събират от училищната общност.

Снощният концерт бе част от инициативите за набиране на средства.

Спектакъла откри Веска Барова – директор на СУ „Нешо Бончев“. „Това беше проектът, който работихме със сърце и душа и всеки от нас вложи по нещо от себе си“, сподели Барова и представи хората, работили по него. Това са Ана Горинова (основен ръководител на проекта), старшите учители Теменужка Хаинова, Иванка Талева, Рада Семова, Нина Батева, Мариела Варадинова, Снежина Машева и главният счетоводител Павлинка Цанкова.

„Кръстниците“ на проекта Мариела Варадинова и Нина Батева също споделиха по няколко думи за идеята и целите на Центъра, а Ученическият съвет към училището разказа за осъществяването на една от идеите си по проекта „Спирала на живота“.

Билетите за спектакъла бяха на символичната цена от 2 лева, но всеки, желаещ да помогне, можеше да дари финансови средства според възможностите си.

На голямата сцената в Театъра се изявиха даровитите бончевци, които потопиха публиката в магията на своите изпълнения. Участие в концерта взеха Представителен мажоретен състав при СУ” Нешо Бончев”, с ръководител Мария Бензарова, Габриела Шкодрева, Виктория Манева, Евгения Ангелова и Николай Дерменджиев, Цветалина Шопова -възпитаниците на музикалния педагог Нона Немигенчева, ВГ Шанс”, с ръководител Иван Иванов, танцьорите от ТК ”Луда Яна”- Панагюрище и ТС”Бътава”, село Бъта, с хореограф Мария Бензарова.

По време на спектакъла течеше интересна презентация за символиката и значимостта на Спиралата, която беше дело на Снежина Машева.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ТУК