Начало Спорт Шампион на Коледния турнир по футзал стана отборът на „Панагюрище”

Шампион на Коледния турнир по футзал стана отборът на „Панагюрище”

СПОДЕЛИ

15726665_1672721072754016_1700324400139081113_n

Тимът на „Панагюрище” спечели Коледния турнир по футзал, организиран от ФК “Оборище – Панагюрище”, съвместно с Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове в град Панагюрище.

Турнирът се проведе на 25 и 26 декември в спортната зала „Арена Асарел”. В него се включиха 9 отбора, разделени в две групи.

В група „А“ жребият определи да бъдат отборите на „Войводите“, „Барикади Стрелча“, „Пожарната“, „Лайпциг“ и „Старите видри“. В група „Б“ бяха тимовете на „Лъвчетата“, „Поибрене“, „Панагюрище“ и „Веселяците“.

Във временното класиране след проведените в първия ден срещи, в Група „А“ водач бе отборът на „Старите видри“, следван от „Барикади Стрелча“ с еднакъв брой точки, но по-лоша голова разлика.

Водач в Група „Б“ бе тимът на „Панагюрище” с две победи, а на второ място бяха „Веселяците“.

Вторият ден от турнира, 26 декември, започна със среща между отборите на „Веселяците” и „Лъвчетата”, която приключи в резултат 7:2 за „Веселяците”. В следващата среща стрелчани надвиха „Старите видри” с 1:0, а Лайпциг разгроми „Войводите” с 0:5. „Поибрене” пък отмъкна победа срещу „Панагюрище” с 5:4.

Така на полуфинал се изправиха отборите на „Панагюрище”, „Барикади Стрелча”, „Старите видри” и „Веселяците”.

Срещата между „Панагюрище” и „Барикади Стрелча” приключи 1:1, което доведе до дузпи, които оформиха крайното 4:2 за „Панагюрище”.

„Старите видри” пък постигнаха безапелационна победа срещу „Веселяците” с 6:0.

В среща за третото място излязоха „Веселяците” и „Барикади Стрелча”. Мачът завърши 5:1 в полза на стрелчани, които заеха призовата позиция.

В изключително интересния финал  един срещу друг се изправиха играчите на „Панагюрище” и „Старите видри”.

Още в началото на срещата точни за „Панагюрище” бяха Георги Нетов и Янко Янков, който се разписа два пъти. Два гола в съперниковата врата и Николай Воденичаров от „Старите видри”, но въпреки добрата игра и на двата тима, резултатът остана 3:2 в полза на „Панагюрище”.

Организаторите бяха предвидили щедър награден фонд. Отборът класирал се на първо място – „Панагюрище”, получи 500 лева, второ място-  „Старите видри”, 300 лева и трето място – „Барикади Стрелча”- 200 лева.

И трите отбора дариха паричните си награди на контузения Даниел Калпаков.

Янко Янков от тима на „Панагюрище“ беше отличен като голмайстор, Николай Воденичаров от „Старите видри“ като най-добър играч.

ВИЖТЕ КАК ПРОТЕЧЕ ПЪРВИЯТ ДЕН ОТ ТУРНИРА ТУК