Начало Интервюта Томи Наплатанов: Община Панагюрище има изпълним бюджет, който ще доведе до по-нататъшно...

Томи Наплатанов: Община Панагюрище има изпълним бюджет, който ще доведе до по-нататъшно развитие

67
1
СПОДЕЛИ
проект

panagyurishte

-Господин Наплатанов, ще се отразят ли политическите събития в момента на местното управление?
-Имало е случаи, и то в съвсем близкото минало, когато такива събития наистина се отразяваха, но се надяваме този път да не е така. Това е една политическа реалност, която се основава на абсолютно демократични процедури, нормални за всяка държава. Като казах, че в близко време се е отразявало, искам да припомня времето, когато управляваше правителството с премиер Пламен Орешарски. Примерът е с област Пазарджик, където от така наречения Инвестиционен фонд от 500 милиона финансиране не получиха само общините Панагюрище и Ракитово, където бяха единствените кметове на ГЕРБ. Надяваме се следващото служебно правителство и евентуално след това законно избраното правителство да не проявяват политически пристрастия и общините, които имат планирана програма, приет бюджет и стратегии за устойчиво развитие, да не пострадат.

-Имате ли притеснения по отношение на местното управление във връзка със служебното правителство, което предстои да бъде сформирано?
Най-важното е да бъде приет бюджетът, оттам нататък вече да започне приемането на общинските бюджети, които съм сигурен, че почти навсякъде, както в община Панагюрище, вече са готови и нещата да следват своя естествен ход. За щастие, в община Панагюрище, а и в другите вече има яснота по европейските проекти за този програмен период, работата е свършена и се надявам, че общините, особено тези, които нямат финансови проблеми, ще могат да продължат да се развиват със същите темпове, както сега. Дано промените в министерствата да не попречат на кандидатстването по европейските програми. Важно е, който и да управлява, това да остане основен приоритет и да работят заедно с общините така, че да няма никакви сътресения. Освен това европейските проекти са не само източник на финансиране, но и източникът, който би донесъл повишаване на стандарта във всяка една община и във всяка една сфера. Проектите, по които сега се работи, са дълго мислени, дълго обсъждани и добре написани. Това го показа страната и почти всички общини с представянето си през първия програмен период и се надявам и сега да получат пълно съдействие от което и да е правителство, което и да е управление.

-Имате ли яснота по рамката на бюджета на община Панагюрище за следващата година?
При нас бюджетът за следващата година още не е представен, но сме наясно какви са приоритетите, какви обекти ще залегнат в бъдещата инвестиционна програма на община Панагюрище. Ясен ни е размерът на финансирането и мога да кажа, че конкретно в община Панагюрище има изпълним бюджет, който ще доведе до по-нататъшно развитие. Имаме стратегия, имаме програма за изпълняване и бюджетът е изцяло съобразен с това. Община Панагюрище вече шеста година е сред финансово стабилните общини в България и се надявам да продължим така.

Източник: Радио „Фокус” – Пазарджик

1 КОМЕНТАР

  1. Много добре си спомняме 2014 година, когато правителството на Орешарски спря финансирането на общините Панагюрище и Ракитово. Ако и сега опитат да направят нещо такова,от Панагюрище ще тръгне НОВИЯТ БУНТ,който ще помете завинаги БСП заедно с Нинова….




    0



    0