Начало Кулинария Петъчен кулинар: Фелд салата, вратни пържоли с бадеми и различните палачинки

Петъчен кулинар: Фелд салата, вратни пържоли с бадеми и различните палачинки

СПОДЕЛИ
Рубриката води Райка ЙОРДАНОВА
Пролетта астрономически е тук, синоптически…май! А кога ще дойде, само тя си знае! И въпреки това, организмът си иска своето – нещо с аромат на пролет и зеленко да е… За днешното издание на рубриката ви предлагам една много,ама много свежа салата! Ароматна и фантастична!
Фелд салата с круша и зърна от нар
Продукти-1 круша,1 нар,1.ч.л. сол/или по вкус/,балсамов оцет и 5-6 ч.л зехтин,Фелд салатата.
FELD
Основното ястие – свински вратни пържоли на тиган,с печени бадеми.
 4 бр свински,вратни пържоли ,чесън, магданоз,черен пипер на зърна,лимонов сок,сол,бадеми,олио.
 Начин на приготвяне: Смесваме подправките и разбъркваме добре в саханче, намачкаваме до получаване на по-гладка смес. Измиваме пържолките и намазваме със сместта. Запичаме бадемите за кратко. Слагаме пържолите на тиган и печем от двете страни. Сервираме с бадемите.
PARGOLI
За десерт – едни по-различни палачинки!
За палачинките ще дам рецепта само за пълнежа, излишно е рецепта за самите тях как се правят. Всеки ги може, дори и децата.
Рецепта за пълнежа:
 2 средно голями сочни и ароматни ябълки,100 гр краве масло,150 гр кафява захар,щипка канела,50 мл сладко мервено вино,20 мл ром
 Ябълките се измиват хубаво,белят и режат на полумесеци.Разтопяваме кравето масло в тиган.Загряваме го и добавяме ябълковите полумесеци. Запържваме до „порозовяване“ и от двете страни. Добавяме захарта и канелата,докато се стопи захарта.Изсипваме виното и рома. Ако сосът ви се вижда гъст добавяме малко вода или от сладкото вино.
 Страхотно вкусни палачинки!
PALACHINKA
Да ви е сладко и гответе с усмивка и за удоволствие!
До нови срещи,около Цветница!

2 КОМЕНТАРА